ED STARINK WORLD

the official home of Ed Starink   

external link

..:: Ed Starink - Revisited in 2003 ::..

Frankrijk - 29 oktober 2003

Twee jaar na het bezoek aan Ed Starink had ik pas weer de geweldige mogelijkheid om hem weer te ontmoeten in zijn huis en studio. Speciaal voor deze gebeurtenis heeft Ed een demonstratie van hoe hij werkt voorbereid.

Gebaseerd op "Overture" (van zijn 1993 album "The Synthfony Album") demonstreerde hij in Dolby Surround hoe dit muziekstuk is geconstrueerd. Het was erg indrukwekkend te zien en te ervaren hoe Ed in zijn studio werkt.Hij liet zien hoe elk afzonderlijke partij van de "Overture" bijdraagt aan het gehele arrangement. Een fade in en -out van individuele tracks die soms onhoorbaar lijken in de eindmix zoals bekend van het album. Alles bij elkaar bestaat het arrangement uit 40 tracks en Ed demonstreerde hoe elke losse track het arrangement aanvult en hoe hij tot het eindresultaat komt: de albumversie. Daartoe heeft hij speciale units toegevoegd aan zijn SSL tafel, de drums bijvoorbeeld, en de percussie, sequencers, synthesizers. Elke track kan bewerkt worden met zijn eigen effecten (bv. echo, reverb etc.), wat ook gesynchroniseerd kan worden aan de melodie.We hebben ook gesproken over zijn huidige werk en toekomstplannen. Ed wijzigde zijn eerdere plannen in een zeer uitgebreid project dat zeker 10 jaar gaat duren. De thematische inhoud zal universe/space zijn; Ed heeft dan ook al meer dan 300 titels gecomponeerd (in zijn hoofd en op papier) voor dit gigantische project. Ed ontwikkelde een innovatieve toonladder voor zijn composities, die hij later met zijn instrumenten gaat invullen. Hij wil ook nieuwe geluiden met zijn synthesizers creëren omdat hij geen presets of samples ervoor wil gebruiken.

De epische schaal van Ed's muziek is te vergelijken met het werk van J.R.R. Tolkien, "Lord of the Rings" (of voor de SciFi fans: Frank Herbert's "Dune") en is bedoeld als zijn levenswerk. Elk detail zal zijn eigen thema hebben - bijvoorbeeld de zwaartekracht, het zonnestelsel enzovoort.

Ed heeft nog niet besloten of hij dit epos als eenheid of in bijvoorbeeld jaarlijkse delen zal uitgeven over 10 jaar. He weet ook nog niet of hij de komende jaren conventionele muziek uit gaat geven.Vertaaling door Kees Wesselius.This text in English.
Diesen Text auf Deutsch.
Ce texte en Français.
  


Impressum | © 2000 StarinkWorld - all rights reserved. | Datenschutzerklärung